O projektu

O PROJEKTU


Sindikat biciklista iz Zagreba pokreće nacionalni projekt Ciklorejting, u povodu lokalnih izbora u svibnju 2021. godine. 

 

Ciklorejting je projekt kojem je cilj nametnuti održivi promet kao temu političkih rasprava te da razvoj održivog prometa postane dijelom programa političkih kandidata i stranaka na svim izborima u Hrvatskoj.

 

LOKALNI IZBORI 2021.

Provodimo anketiranje kandidata za gradonačelnike u 16 hrvatskih gradova te u istim gradovima u nekoliko krugova istražujemo rejting kandidata s obzirom na njihove programe i politike na temu održivog prometa. Građani će sada, uz uobičajena istraživanja javnog mnijenja koje mjere rejting stranaka, imati priliku vidjeti i kako stoje gradonačelnički kandidati kada su u pitanju njihove politike vezane uz održivi promet – pješačenje, bicikliranje i javni gradski prijevoz. 

Pozivamo građanke i građane Bjelovara, Dubrovnika, Karlovca, Osijeka, Pule, Rijeke, Siska, Slavonskog Broda; Splita, Šibenika, Varaždina, Velike Gorice, Vinkovaca, Vukovara, Zadra i Zagreba da sudjeluju u određivanju rejtinga kandidata u svojim gradovima.

Za lokalne izbore 2021. pozivamo vas da ispunite kratku anketu i anonimno se izjasnite za kojeg kandidata biste glasali ako vam je tema održivog prometa jedna od najvažnijih politika u vašem gradu. Ankete ćemo objavljivati periodički prije lokalnih izbora u svibnju 2021. pa povremeno pratite web stranice i društvene mreže Sindikata biciklista.

 

Kako je to izgledalo na lokalnim izborima 2017. godine provjerite ovdje: sindikatbiciklista.hr/biciklisticki-izbori-2017/

 

Projekt Ciklorejting sufinanciran je od strane Global Alliance of NGOs for Road Safety, a u provedbi pomažu razne lokalne udruge i pojedinci iz obuhvaćenih gradova.

 

Global Alliance of NGO for Road Safety

Zadnji intervjui


Ranglista ciklorejtinga kandidata u 2. krugu

Objavljena je rang listu ciklorejtniga gradonačelničkih kandidata i kandidatkinja u 2. krugu izbora za lokalne izbore 2021. Nakon 1. kruga, kontaktirani svi koji do tada nisu ispunili anketu te su od njih jedino Vice Mihanović i Damir Mandić ispunili.

Vice Mihanović, HDZ (Split)

  Vice Mihanović, HDZ Broj bodova: 60,8 / 68 Ciklorejting: cikloHIT  Anketa ispunjena 25.5.2021.             ODGOVORI NA ANKETU: 1. Postoji li u vašem gradu strategija razvoja biciklističkog prometa? Da   2. Molimo Vas,

Damir Mandić, HDZ - HSLS (Karlovac)

  Damir Mandić, HDZ – HSLS Karlovac Broj bodova: 42,3 / 68 Ciklorejting: cikloHIT            ODGOVORI NA ANKETU: 1. Postoji li u vašem gradu strategija razvoja biciklističkog prometa? Ne   2. Molimo Vas, dodatno objasnite